30 September 2020

Welke paraplu moet ik kiezen?

Welke paraplu moet ik kiezen? 

Bij onstuimig weer met veel regen en wind komen paraplu’s goed van pas. Er zijn echter veel soorten paraplu’s. Welke paraplu moet ik kiezen en welke paraplu is waar geschikt voor? We onderscheiden de paraplu’s tussen standaard, windproof en stormparaplu’s.  

Onze standaard paraplu’s zijn geschikt voor eenmalig of enkele keren gebruik. Deze zijn paraplu’s zijn erg  scherp geprijsd en vaak alleen te verkrijgen in een opvouwbare uitvoering. Door de lage kwaliteit frame en steel gaan deze paraplu’s makkelijk kapot bij veel wind en zijn ze niet geschikt voor langer gebruik. Je kunt ze herkennen aan het budget label op onze site.

Onze windproof paraplu’s kunnen omklappen bij veel wind zonder kapot te gaan. Door het vaak fiberglas frame en metalen steel zijn deze paraplu’s erg stevig en kunnen ze goed meebewegen met de wind. Door de goede prijs kwaliteit verhouding zijn dit verreweg de meest verkochte paraplu’s. Ze zijn te krijgen in een uitvoering voor 1 persoon (+- 100 cm diameter), 2 personen (vanaf 120 cm diameter) en als opvouwbare variant.

Tijdens de herfstmaanden krijgen we vaak te maken met stevige wind. Waar een gewone paraplu tekortkomt, is er nog de stormparaplu. De aerodynamische stormparaplu’s kunnen windsnelheden tot wel 100 kilometer per uur trotseren. Een stormparaplu is gemaakt van sterke materialen en een constructie die speciaal bedoeld is voor zware windstoten. De schacht van de stormmodellen is versterkt met glasvezel en over het algemeen is er sprake van sterke metalen baleinen. Het doek is gemaakt van polyester en het handvat is er in hout of schuimrubber. Deze verschillende materialen dragen bij aan de stevigheid van het geheel, zodat je met de stormparaplu’s extreem weer kunt trotseren.

Niet zeker welke paraplu geschikt voor je is? Neem dan contact op met ons op, wij maken graag een voorstel op maat!